Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rafael Nadal imponerar stort i Wimbledon. Foto: TT

Nadal stormade till kvarten: ”Väldigt, väldigt glad”

Uppdaterad
Publicerad

Andraseedade Rafael Nadal stormade till kvartsfinalen efter en säker vinst mot nederländaren Botic van de Zandschulp. Det blev 6-4,6-2,7-6(8-6) i en match som tog 2.22 att spela klart.

– Jag är väldigt, väldigt glad. Att vara i kvartsfinal här i Wimbledon efter tre år utan spel är fantastiskt för mig, sade Nadal, som jagar sin tredje raka Grand Slam-titel efter Australian Open och Franska öppna.

Faktum är att det är Nadals första grästurnering sedan Wimbledon 2019 också.

Han kommer att möta den elfteseedade amerikanen Taylor Fritz i kvartsfinalen. Med två Grand Slam under bältet och Wimbledon och US Open kvar har Nadal möjlighet att bli förste herrspelare sedan Rod Laver 1969 att vinna en ”kalender Grand Slam”, det vill säga alla de stora turneringarna samma år.

Fritz vann mot Nadal i senaste mötet

Fritz vann finalen mot just Nadal i storturneringen i Indian Wells, Kalifornien, i mars.

– Han har haft ett fantastiskt år och slog ju mig, något som kan vara värt att nämna, i finalen, sade Nadal och lockade fram skratt hos åskådarna. 

Nadals dominans på gräset är anmärkningsvärd. Bara två av hans 22 Grand Slam-titlar har kommit i London och inför Franska öppna talades det om att karriären var hotad för 36-åringen som plågats av långvariga skador. Efter den 14:e vinsten i Paris var det osäkert om Nadal skulle klara av att ladda om till Wimbledon, om kroppen skulle hålla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.