Rafael Nadal får fira 35-årsdagen på centercourten i Franska öppna. Foto: TT

Utegångsförbud förstör Nadals födelsedagsfirande

Uppdaterad
Publicerad

Rafael Nadal fyller 35 år i dag och får spela mot hemmahoppet Richard Gasquet på centercourten klockan 21.00. Det är samtidigt som utegångsförbudet införs i Frankrike så matchen kommer att spelas utan publik.

Det råder utegångsförbud i Frankrike mellan 21.00 och 06.00 på grund av coronapandemin. Men Frankrike håller på att öppna upp och på dagtid tar man in 5300 åskådare per dag på anläggningen Roland Garros i Paris.

– Nadal-Gasquet är ”dagens match” och vi låter tv-bolagen, speciellt med tanke på den franska publiken, ha matchen på primetime, säger tävlingsledaren i Franska öppna, Guy Forget, till L'Equipe inför mötet i andra omgången på Philippe Chatrier.

Han berättar att toppspelarna blivit informerade om att det kommer att bli ett roterande schema där de tvingas spela klockan 21.00, vilket då sker utan publik.

13-faldige titelhållaren Nadal har 101-2 i matcher på Roland Garros och i mötena med Gasquet står det 16-0.

KLIPP: Nadal och Djokovic vidare i Paris (2 juni 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.