Foto: Bildbyrån

Nadal och Djokovic vidare i Paris

Uppdaterad
Publicerad

Fjolårsfinalisterna i Franska öppna, Rafael Nadal och Novak Djokovic, klarade av de första hindren i årets tennisturnering i Paris utan setförlust.

Men den spanske gruskungen Nadal fick grus i maskineriet i det tredje setet mot den 21-årige australiern Alexei Popyrin och det var nära att han tappade ett set – något han inte gjort sedan 2019 års final.

Popyrin ledde med 4–2 och hade två setbollar vid 5–3, men förlorade sedan med 7–3 i tiebreak.

– Jag hade tur i tredje set, jag vet inte hur jag gjorde. Även början av matchen var tuff. Det blir alltid svårt när det är varmt och snabbt. Han är ung och hastigheten på bollen blir hög, säger Nadal.

Nadal är på jakt efter sin 14:e titel på Roland Garros-gruset. I den andra omgången väntar fransmannen Richard Gasquet, rankad 53:a i världen.

Serben Djokovic, som förlorade stort mot Nadal i fjolårets final på Roland Garros grus, besegrade amerikanen Tennys Sandgren med 6–2, 6–4, 6–2 efter två timmars spel.

I den andra omgången möter världsettan Djokovic den 92-rankade greken Pablo Cuevas.

ARKIV: Nadal räddade en matchboll – tog tolfte titeln i Barcelona (26 april 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.