Mikael Ymer. Foto: Bildbyrån.

Ymer vidare i Franska öppna efter maratonmatch

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Ymer är vidare till andra omgången i Franska öppna efter en maratonmatch.

Svensken vände och vann femsetaren mot spanjoren Roberto Carballés Baena efter tre och en halv timmes spel i ett varmt Paris.

– Det är kul att man får kvitto på att arbetet man lägger ner utanför banan hjälper även på banan, säger Ymer till TT.

Halvvägs in i matchen låg Mikael Ymer, rankad 105:a i världen, risigt till efter att ha förlorat nio raka game.

Men den uppenbart frustrerade svensken reste sig vid underläge 1-2 i set och vann de två sista seten klart. Segersffrorna skrevs till 6-4, 0-6, 4-6, 6-2, 6-1.

Matchen höll på i långt över tre timmar och värmen tog hårt på spelarna. 95:e rankade Carballés Baena tvingades till en medicinsk paus i sista set innan han märkbart försvagad förlorade.

I den andra omgången ställs Ymer antingen mot Albert Ramos-Vinola, rankad 38:a, eller fransmannen Gaël Monfils, rankad 15.

– Det kommer att bli kul, jag har alltid sett upp till Gaël. Jag kommer ihåg när vi var små, jag, min bror (Elias Ymer) och våra vänner, vi satt alltid och kollade på Gaël och tyckte han var väldigt cool, säger Ymer.

Ymer gjorde sin bästa grand slam-turnering tidigare i år när han nådde tredje omgången i Australian Open.

KLIPP: Här tappar världstrean humöret – på underlaget (6 maj)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.