Rafael Nadal är överst på rankingen efter kvällens vinst i Paris. Foto: TT.

Nadal tar över som världsetta på måndag

Uppdaterad
Publicerad

Rafael Nadal vann över hemmafavoriten Jo-Wilfried Tsonga med 7-6(7-4),6-1 i Paris och är klar för semifinal i storturneringen. Därmed närmar sig spanjoren sin första titel i Paris Masters. Redan nu står det klart att han tar över som världsetta på måndag.

Därmed bryts Novak Djokovics svit på att ha legat etta i ett år i sträck. Det var glada miner efter matchen när Nadal skrattande försökte få fram den likaledes skrattande Tsonga att tacka för domaren först efter matchen men blev själv frammotad.

– Det var ett tufft första set och jag var tvungen att spela på en väldigt hög nivå, säger Nadal till AP.

Nadal kommer att få möta Stockholm Open-vinnaren Denis Shapovalov i semin på lördag. Den nuvarande värdsettan Novak Djokovic vann mot greken Stefano Tsitsipas med 6-1,6-2 och möter Grigor Dimitrov i den andra semin.

– Jag spelade en av säsongens bästa matcher, sade Djokovic till Reuters och visade inga tecken på att besväras  av den förkylning han drabbats av.

Serben har vunnit turneringen fyra gånger, senaste gången 2015.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.