Rafael Nadal är klar för final i Montreal Foto: TT Nyhetsbyrån

Nadal till final efter WO i Rogers cup

Uppdaterad
Publicerad

Rafael Nadal är klar för final i Rogers cup i Montreal utan att ha slagit en boll. Gael Monfils, som slog spanjoren Roberto Bautista Agut i en regnuppskjuten kvartsfinal, drog sig ur semifinalen efter att han ådragit sig en ankelskada.

Rafael Nadal, topprankad i ATP-turneringen i Montreal, fick en enklare resa till final än väntat. Fransmannen Gael Monfilis blev tvungen att dra sig ur semifinalen mot Nadal efter att han ådragit sig en ankelskada.

Monfils skada uppkom i andra set i kvartfinalen mot Roberto Bautista Agut, som Monfils till slut vann. Ankelskador har varit ett återkommande problem för fransmannen som inte vill riskera något i en semifinal.

– Rafa vet att jag älskar de här matcherna. Jag spelar tennis för de ögonblicken, för de stora matcherna, men inte den här gången. Jag har krigat mot skadorna hela året och det är nog det nog säkrast att inte spela ikväll, sa Monfils efter beslutet.

Rafael Nadal ställs i och med walkovern mot ryssen Daniil Medvedev som slog landsmannen Karen Chatjanov i två raka set i sin semifinal.

Finalen spelas 22.00 svensk tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.