Foto: TT

19-åriga hemmahoppet till final – första på 50 år

Uppdaterad
Publicerad

Inte sedan 1969 har en kanadensiska gått till final i Rogers Cup i Toronto.

Men i natt lyckades 19-åriga stjärnskottet Bianca Andreescu – som nu ställs mot världsstjärnan Serena Williams.

– Jag vill bara gråta av lycka just nu, säger hon efter segern.

Serena Williams är finalklar i Rogers Cup och i nattens andra semifinal vann Bianca Andreescu över amerikanskan Sofia Kenin i två raka set med 6-4, 7-6 (5).

Turneringen i Toronto är hennes första sedan Franska Öppna i juni när hon gjorde illa axeln. Just nu spelar hon med ett kraftigt tejpat högerlår, en skada som bland annat tvingade henne till ett avbrott i gårdagens kvartsfinal.

– Jag har gått igenom så mycket de senaste två månaderna och är så himla glad över att vara tillbaka på banan, säger en känslosam Andreescu.

– Jag var så himla, himla nervös före matchen och just nu vill jag bara gråta av lycka. Jag skulle säga att det här är ännu större än när jag vann i Indian Wells, säger hon och syftar på sitt genombrott i mars.

Första mötet med Serena

Tonåriga Andreescu, rankad 27:a i världen, är den första damspelaren från Kanada att nå final i Rogers Cup sedan 1969. Den gången möttes två kanadensiskor i finalen, Faye Urban och Vicky Berner.

Finalen blir också Andreescus första möte någonsin med Serena Williams.

Hon är bäst betalda idrottskvinnan i världen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.