Rafael Nadal fick åter knyta näven över en vunnen ATP-titel. Foto: TT Nyhetsbyrån

Nadal tog revansch med seger

Uppdaterad
Publicerad

Fiaskot i Wimbledon var kanske bara tillfälligt.

I dag var Rafael Nadal tillbaka som en segrare.

Han vann finalen i Hamburg – och över 3 miljoner kronor.

Rafael Nadal är tillbaka som en segrare. Han spelade i veckan sin första turnering sedan fiaskot i Wimbledon, där han åkte ur i andra omgången. Men nu gick det bättre.     

Han vann i två raka set, 7–5, 7–5, mot talienaren Fabio Fognini. Därmed vann han sin tredje titel för säsongen.    

ATP-touren

Föll ner på knä

Hur mycket segern, som är Nadals största i år, betydde gick inte att ta miste på. Han föll ner på knä och jublade stort när att segern var klar.

Finalen, som spelades i Hamburg, var Nadals 96:e på touren. Segern den 67:e. Det var nästan två månader sedan han senast vann en turnering. Även då var det på grus i Tyskland, nämligen Stuttgart.

Tjänar över 3 miljoner

Nadal var dock pressad. Fognini vann fyra raka games i turneringen och ledde med 40–15 i det sista gamet, men lyckades inte ta setet till tiebreak.

– Jag tycker att det var en suverän final. Det var en väldigt tuff match som gick upp och ner så jag hoppas att folk njöt av den. Att återvända till Hamburg efter åtta år var en väldigt stor utmaning för mig, men väldigt spännande. Jag är väldigt glad att jag tog hem titeln, sade Nadal efter segern.

För segern får Nadal drygt 300 000 euro, vilket motsvarar över 3 miljoner kronor,

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ATP-touren

Mer i ämnet