Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Nadals mäktiga passering och matchbollen ovan. Foto: Alessandra Tarantino/AP/TT

Nadal utslagen ur Roms ATP-turnering – osäker på spel i Franska Öppna

Uppdaterad
Publicerad

Rafael Nadal vill under sin sista säsong i tenniskarriären göra ett försök att ta hem sin 15:e titel i Franska mästerskapen, men formen inför grand slam-tävlingen är sviktande.

– Jag känner mig osäker. Men känslan här och nu är att det är närmare att jag spelar än inte, säger Rafael Nadal.

Spanjoren åkte ut i den andra omgången av Italian Open efter förlust på gruset i Rom mot polacken Hubert Hurkacz med 0–2 i set (1–6, 3–6), men 37-åringen tror på spel i Paris.

– Fysiskt sett har jag lite problem, men antagligen inte så stora att jag skulle säga att jag inte spelar i den viktigaste turneringen i min tenniskarriär. Vi får se hur jag känner mig mentalt i morgon, i övermorgon och om en vecka, säger Nadal.

Nadal gjorde under våren comeback efter ett tre månader långt skadeuppehåll. Han har vunnit totalt 22 grand slam-titlar under sin karriär, men 37-åringen har haft stora skadeproblem de två senaste åren och är numera rankad runt plats 300 på världsrankningen.

Franska mästerskapen i Paris börjar den 26 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.