Rafael Nadal fick kyssa pokalen i Rom för tionde gången. Foto: TT

Nadal värmde upp med tionde titeln i Rom

Uppdaterad
Publicerad

Rafael Nadal fick bästa tänkbara formbesked inför Franska öppna med att vinna finalen i Rom mot Novak Djokovic med 7-5,1-6,6-3 i deras 57:e möte.

– Det är fantastiskt att jag kan hålla i den här pokalen för tionde gången. Jag har spelat bättre och bättre och hittat min rytm. Det har varit en väldigt bra vecka och jag är så glad, säger Nadal, som spelade inför flera släktingar på läktaren, enligt Reuters.

Tio titlar är utökat rekord i turneringen. 33-årige Djokovic leder deras inbördes möten med 29-28.

När Djokovic började att grina illa och massera höger axel i början av andra set såg det ut att bli en kort match men den serbiske världsettan, som var på banan i fem timmar i går i nästan två hela matcher, gav sig inte utan strid och bet ihop.

I Paris Grand Slam-turnering på Roland Garros som inleds om två veckor har 34-årige Nadal visat sitt största avtryck på tennisbanan med 13 titlar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.