Naomi Osaka hade inte en chans mot det nya stjärnskottet Emma Navarro. Foto: ADAM VAUGHAN

Naomi Osaka utslagen på 58 minuter: ”Kände mig inte säker”

Uppdaterad
Publicerad

Den förra världsettan Naomi Osaka blev utslagen i den andra omgången av Wimbledon. Det amerikanska stjärnskottet Emma Navarro vann med 6-4,6-1 på blott 58 minuter.

Det fann förväntningar på Osaka, som har vunnit fyra Grand Slam-titlar, efter att hon haft en matchboll mot den slutliga vinnaren i Franska öppna, Iga Swiatek, i den andra omgången för en dryg månad sedan.

– Jag är lite besviken för jag ville göra det riktigt bra. Jag känner att jag lägger ner mycket tid på det. Det finns alltid nästa år, så... sade Osaka efter det tidiga uttåget enligt Reuters.

Wimbledon

Hon gjorde comeback i början av året efter barnafödande. Osaka har under karriären slitit med psykisk ohälsa och lidit av alla krav som följer med att tävla regelbundet på WTA-touren och ogillar presskonferenser.

”Tvivel började sippra in”

– Jag kände mig inte helt säker på mig själv. Dessa tvivel började sippra in mycket i mitt spel. Jag vet inte varför de tankarna var så utbredda, sade Osaka med eftertänksamhet följt av långa pauser till reportrarna på presskonferensen.

17-rankade Navarro var glödhet i sin första mach någonsin på centercourten.

– Det känns overkligt, sade amerikanskan som hittills tjänat 1,9 miljoner kronor under turneringen, vilket kanske inte gör så stor skillnad. 23-åringen är dotter till en miljardär och då talar vi dollar. Pappa Ben följde matchen på plats i London.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Wimbledon

Mer i ämnet