Nastase på väg från polishuset i Bukarest efter att ha släppts tidigare i dag. Foto: TT.

Nastase greps två gånger på en dag

Uppdaterad
Publicerad

Den förre tennisvärstingen Ilie Nastase greps av polis två gånger om i sitt hemland Rumänien, skriver AP.

Vid 04.45 på morgonen var polis tvungen att blockera vägen för den berusade 71-åringen som sedan vägrade göra ett utandningsprov. Alkholhalten mättes senare upp till 0,55 promille för bilföraren. Nastase var så omedgörlig att polisen satte handklovar på honom.

Efter det drogs Nastases körkört in på tre månader och han fick böta 2000 kronor.

Sex timmar senare greps Nastase igen i Bukarest när han körde mot rött med en scooter. På sedvanligt manér passade Nastase på att spexa och satte på sig en polishjälm när han omhändertogs vid det andra gripandet.

Medgav att han druckit öl

Han förhördes i en timme och ska då ha erkänt att det var dumt att inte göra utandningsprovet i samband med den första incidenten. Nastase medgav även att han druckit öl.

Nastase, som stängdes av från tennisen förra året då han uttalade sig nedsättande om brittiska spelare när han var Fed Cup-kapten för det rumänska laget, riskerar fängelse i fem år.

Nastase vann Franska öppna och US Open 1972. Han var även rankad världsetta året efter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.