Foto: TT

Nattmatch i Australian Open spelades klart 03.12: ”Kan inte fatta att ni är kvar”

Uppdaterad
Publicerad

Det är inte ofta sport slutar klockan tre på natten. Men när den förre världsettan Garbine Muguruza gick vidare från den andra omgången av Australian Open klockade hon och Johanna Konta in 03.12.

– Jag kan inte fatta att det finns personer kvar som tittar på klockan 03.15, säger Garbine Muguruza, enligt BBC.

– Jag tycker inte att det är hälsosamt. Jag kan tycka att det är ganska farligt, säger hennes motståndare Johanna Konta.

Omkring 250 tappra åskådare i en arena som tar 7500, en och annan sovande, orkade sitta uppe och följa matchen mellan spanjorskan Garbine Muguruza och Johanna Konta, Storbritannien.

Matchen startade 00.30 – rekord för att vara Australian Open – och var inte klar förrän 03.12 på morgonen.

Australian Open

Tills slut kunde den tidigare världsettan Muguruza vinna den två timmar och 42 minuter långa matchen med 6-4 6-7 (3-7) 7-5.

– Vi spelar för er som tittar – varför skulle vi annars vara här?, säger Muguruza enligt BBC.

– Jag kan inte fatta att det finns personer kvar som tittar på klockan 03.15, fortsätter hon.

– Nu vill jag gå och äta frukost, avslutade hon sedan skämtsamt.

”En skam”

Hennes motståndare var inte lika nöjd efteråt.

– Jag håller inte med idrottare som fysiskt tar ut sig själva klockan tre på morgonen. Jag tycker inte att det är hälsomsamt. Jag kan tycka att det är ganska farligt.

– Hursomhelst, både jag och Garbine hade samma förutsättningar och jag tycker faktiskt vi fick till en riktigt bra match. Det är en skam att fler personer inte såg den.

Den match som slutat absolut senast i Australien Open var den mellan Lleyton Hewitt och Marcos Baghdatis, som slutade 04.34.

Muguruza får möta Timea Bacsinszky i den tredje omgången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet