Nick Kyrgios var inte nöjd med domaren. Foto: Bildbyrån

Nick Kyrgios skäller ut domaren – igen

Uppdaterad
Publicerad

Nick Kyrgios förlorade mot Rafael Nadal i Wimbledon med 3-6, 6-3, 7-6(5), 7-6(3). Det efter att Kyrgios skällt ut domaren hela tre gånger.

”Det är sött. Du har ingen aning om vad du sysslar med”, sa han under tredje set.

– Jag var medveten om allt som hände, jag stod ju precis bredvid. Men jag vill inte kommentera det. Det var en viktig seger för mig, säger Rafael Nadal.

Nick Kyrgios är känd för sina utbrott på tennisbanan. Och dagens match mot Rafael Nadal i andra omgången av Wimbledon var inget undantag. I första set, som han förlorade, skällde han ut domaren första gången. I det andra setet skällde han ut domaren i två minuter och varnades, till publikens jubel, för tilltaget. Trots det kvitterade han matchen när han vann andra set.

Kyrgios till domaren: ”Du har ingen aning om vad du sysslar med” Foto: TT

Utbrottet: ”Det är en skam”

I det tredje setet fick sedan Kyrgios ett hawk-eye-beslut emot sig. Efter att Nadals andraserve dömts ut, och Kyrgios missat returen, utmanade spanjoren domslutet. Hawk-eye visade att bollen satt precis på linjen, men istället för att bollen spelades om, vilket är brukligt, dömde domaren till Nadals fördel, vilket fick Kyrgios att rasa.

– Du menar att ditt beslut inte påverkade mitt slag överhuvudtaget... Det är sött, du har ingen aning om vad du sysslar med. Du dömer en sådan här viktig match, men har ingen aning om vad sysslar med. Det är en skam.

Domaren bet dock i från och svarade:

 – Ska vi tjafsa hela matchen eller? Håll dina åsikter för dig själv.

Nadal medger att han påverkades

Kyrgios tog sina utbrott till trots fjärde set till tiebreak. Där var dock Nadal starkast och undvek ett femte och avgörande set. I nästa omgång väntar nu Jo-Wilfried Tsonga. Nadal medger efter matchen att han påverkades av allt ståhej.

– Jag tappade koncentrationen lite. Det är väldigt starkt av honom att han lyckas fokusera trots allt som händer runtomkring, säger Nadal.

Spanjoren hade dock inget intresse av att fortsätta ordbråket och skickade i stället med en hyllning till den stökiga australienaren.

– Mot mig och andra toppspelare försöker han verkligen spela. Då är han en av de tuffaste spelarna man kan möta. Han är en potentiell grand slam-vinnare i framtiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.