Norrmannen och dansken hamnade i en het ordväxling efter matchen Foto: TT Nyhetsbyrån

Norska stjärnan slår tillbaka mot anklagelserna

Uppdaterad
Publicerad

Det blev inte bara en tennisduell mellan Casper Ruud och Holger Rune i Franska mästerskapen. Norrmannen och dansken hamnade också i en het ordväxling efter matchen.

– I omklädningsrummet gick han fram till mig och skrek JAAA rakt upp i ansiktet på mig, säger Rune.

Casper Ruuds pappa Christian hävdar dock att Rune ljuger om händelsen i omklädningsrummet.

”Det är rätt och slätt en lögn”, skriver Christian Ruud i ett meddelande till NRK.

Ruud, som vann den sena kvartsfinalmatchen på Roland Garros, säger efter matchen att den 19-årige dansken skrek och gapade under matchen och inte tackade för matchen ordentligt.

– Han är ung och ny, så det kan ursäktas. Men är man på en stor scen är det kanske på tiden att växa upp lite. Jag tycker att man kan visa lite respekt mot motståndaren. Det han visade i dag är i min värld inte så stor respekt, säger den 23-årige Ruud till bland annat den norska tidningen VG.

”Visa lite respekt”

Rune tycker å sin sida att Ruud inte visar respekt när han i omklädningsrummet går fram till dansken och skriker rakt upp i ansiktet på honom.

– Jag tänkte bara, vad fan gör du? Så här gör man inte. Du kan fira segern hur mycket som helst på banan, det gör jag själv när jag vinner. Men det här är så dålig stil. Visa lite respekt, säger Rune till danska Ekstra-Bladet.

Det blev även irriterat mellan spelarna under matchen då Rune bad domaren att kolla nedslagsmärken. Ruud sade då till Rune att ”ska du kolla alla märken?”.

– Då sa jag till honom att inte prata med mig, säger Rune.

Klipp: Ruud vann skandinaviska mötet i Paris

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Holger Rune. Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.