Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Magnus Norman ser ljust på Casper Ruuds framtid. Foto: Bildbyrån

Magnus Norman hyllar norske tennisstjärnan

Uppdaterad
Publicerad

Under ondagen börjar norrmannen Casper Ruud, rankad femma i världen, spela i ATP-turneringen i Båstad. 23-åringens senaste år har gett honom en rejäl skjuts i självförtroendet.

Casper Ruud har gått från klarhet till klarhet. Två vunna ATP-turneringar och meriterande finalplatser har fått 23-åringen att klättra från 16:e till femte plats på världsrankingen sedan juli förra året.

– Det senaste året har varit fantastiskt för min del. Jag har vunnit flera tävlingar och nått långt i ATP-finals i Turin. Men finalerna i Miami och Roland Garros har varit de största höjdpunkterna i år, säger Ruud.

Trots ett tidigt uttåg från Wimbledon kliver Casper Ruud in i turneringen i Båstad med vind i seglen.

– Resultaten från det senaste året har gett mig ett självförtroende om att jag kan göra det bra i nästan varje tävling jag ställer upp i. Det är något som har blivit bättre sedan förra året.

Magnus Norman, tidigare storspelaren och nuvarande sportchefen för herrveckan i Båstad, menar att norrmannen är i världstoppen för att stanna.

– Casper har en enormt ljus framtid, han är redan topp åtta i världen. Han har visat att han kan slå i princip vem som helst på grus. Så han kommer vara i världstoppen i tennisen i många år framöver, säger Magnus Norman.

Casper Ruud inleder sitt spel i Båstad under onsdagen med att möta argentinaren Francisco Cerundolo, rankad 39:a i världen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.