Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Norske världsfemman utslagen direkt i Båstad

Uppdaterad
Publicerad

Norske världsfemman, Casper Ruud, är utslagen ur Båstadtennisen. Norrmannen förlorade sin första match i turneringen mot Francisco Cerundolo med 2-1 i set.

Världsfemman Casper Ruud gick in i ATP-turneringen i Båstad idag mot argentinaren Francisco Cerundolo, rankad 36:a i världen. Och det blev en tuff match för Ruud, som var storfavorit att vinna turneringen. Cerundolo imponerade och vann första set med 6-4.

I andra set spelade norrmannen upp sig och kunde vinna setet med 6-3 och tvingade fram ett tredje och avgörande set. Som blev riktigt jämnt. Cerundolo bröt Ruuds serve och kunde ta ledningen med 3-2. Men norrmannen svarade direkt med att bryta tillbaka.

Matchen fortsatte att vara jämn fram till 5-5. Då la Cerundolo i en växel till och tog ledningen med 6-5 och kopplade greppet om vinsten. Argentinaren bröt sen Ruuds serve och kunde säkra segern i matchen med vinst 7-5 i sista set. Cerundolo är nu vidare till kvartsfinal i turneringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.