Novak Djokovic ska försöka resa sig och komma till spel i London. Foto: Thibault Camus

Novak Djokovic reser till London – osäker på om det blir spel i Wimbledon

Uppdaterad
Publicerad

Novak Djokovic kommer att resa till London på måndag för att förbereda sig inför Wimbledon som inleds 1 juli. Dock vet han inte om det blir spel i klassikern.

Den serbiske legendaren bröt Franska öppna och opererade en meniskskada i knät och går nu en kamp med klockan.

– Vi gör framsteg varje dag, säger Djokovic i en social postning.

ATP

Den sjufaldige vinnaren, som nått final de fem senaste åren, är osäker på om det verkligen kan bli spel i London. Han måste även väga in att vara fräsch inför OS i Paris som invigs 26 juli – tennisen inleds 27 juli.

Hört av sig till Taylor Fritz

För tre år sedan gjorde Taylor Fritz en liknande operation vid samma tidpunkt och kom tillbaka och nådde tredje omgången i Wimbledon. Det har inte undgått den 24-faldige Grand Slam-vinnaren Djokovic som varit i kontakt med amerikanen.

– Jag berättade för honom hur det var för mig. Mycket av det beror på inflammationen i samband med operationen och hur du reagerar. Så länge du kan få ner den och börja spela utan att det svullnar upp igen kommer det att gå bra att spela, säger Fritz enligt BBC.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ATP

Mer i ämnet