Djokovic träffade linjedomare i huvudet – igen

Uppdaterad
Publicerad

Novak Djokovic klarade sitt första riktiga test i Franska öppna när han besegrade ryssen Karen Chatjanov i tre raka set, 6-4, 6-3, 6-3. Men det var med hjärtat i halsgropen som han tog sig till kvartsfinal. I första set slog han en boll i huvudet på en linjedomare – igen.

– Det var en väldigt jobbig deja vu. Jag hoppas han mår bra, säger han.

Toppseedade Djokovic fick hårt motstånd, men den största skrämselhickan fick han förmodligen när han i första set av misstag råkade träffa en linjedomare med en boll i huvudet.

Djokovic uteslöts ju ur US Open för bara några veckor sedan han i ilska slog en boll som slog en linjedomare till marken. Men den här gången skedde det i spel och då blir det inget straff.

– Det var en väldigt jobbig deja vu. Jag har försökt få tag i linjedomaren för att höra om han är okej, för jag såg att han hade en rodnad där bollen träffade. Jag hoppas han mår bra, säger Djokovic.

Igår sade Djokovic att han tycker att linjedomarna har blivit överflödiga.

– Teknologin är så avancerad nu, det finns absolut ingen anledning att ha kvar linjedomare. Det är min åsikt, sade han.

Satte rekord

Den 33-årige serben tog sin fjärde raka 3-0-seger i Paris där han jagar sin andra titel.

– Det var en tajt match och jag är glad över att jag lyckades vinna i tre raka, sade världsettan som nu nådde sin elfte raka kvartsfinal i Paris och den 47:e i grand slam-sammanhang.

Djokovic satte också ett rekord då ingen tidigare har tagit sig till elva raka kvartsfinaler i Franska öppna. I kvartsfinalen möter han spanjoren Pablo Carreño Busta eller tysken Daniel Altmaier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.