Novak Djokovic har nu varit världsetta längre än Steffi Graf. Foto: TT Nyhetsbyrån

Nu är Novak Djokovic störst genom tiderna – har varit världsetta längre än Steffi Graf

Uppdaterad
Publicerad

378 veckor.

Så länge har Novak Djokovic nu varit rankad etta i världen.

Därmed är han nu ensam etta på tronen.

Tyskan Steffi Graf blev världsetta för första gången 1987, och var det för sista gången knappt tio år senare. Totalt var hon etta på listan i 377 veckor, vilket har varit flest veckor någon människa varit rankad som världens bästa spelare.

Fram tills nu. Förra veckan tangerade serben Novak Djokovic rekordet. Och nu, nästan 26 år efter att Graf avslutat sin tid som världetta, har Djokovic inlett sin 378:e vecka som världsetta.

Första tävlingen sedan Australian Open

Novak Djokovic blev världsetta för första gången i juli 2011, och ska denna vecka tävla i Dubai. Det blir hans första tävling sedan han vann Australian Open i januari. Därefter har han återhämtat sig från en skada i baksidan av låret.

– Jag har inte haft ont på en vecka eller så. Jag känner mig bra på banan, men återhämtar mig fortfarande och är inte riktigt 100 procent ännu, säger han på ATP-tourens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.