Ny pengastinn turnering kan vänta för Nadal, Zverev, Federer och resten av herrarna på ATP-touren. Foto: Bildbyrån

Ny pengastinn turnering kan hota Davis Cup

Uppdaterad
Publicerad

En ny lagturnering ligger på ritbordet. Australiska tennisförbundet meddelade i dag att de planerar en ATP-turnering för lag 2020 med Sydney som finalort.

Den nya turneringen ses som ett hot mot det nya upplägget av Davis Cup.

Förslaget handlar om att den nya lagturneringen bara kommer gälla för herrarna och att Sydney och Brisbane kommer vara arrangörer tillsammans med ytterligare en ort mellan 3-12 januari, veckan före Australian Open. Den första turneringen hoppas gå av stapeln redan 2020, meddelar Tennis Australia.

Ett hot mot Davis Cup

Prispengarna kommer vara på 130 miljoner kronor.

– Med mer än 100 spelare från 24 nationer och med 130 miljoner i prispengar och 750 ATP-rankingpoäng, kommer ATP Cup hjälpa oss att starta den globala tennissäsongen varje januari i Australien, säger ATP Worlds vd och president Chris Kermode.

Turneringen ses som ett hot mot den befintliga mixturneringen Hopman Cup, med ungefär samma koncept, som spelades den gångna helgen i Perth och även mot 18-nationsturneringen Davis Cup som går i Madrid i november, också det som ett nytt koncept.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.