Serena Williams har spelat fyra singelmatcher sedan återkomsten. Foto: Bildbyrån

Trots låg ranking – Serena Willams kan bli seedad i Wimbledon

Uppdaterad
Publicerad

Tennisstjärnan Serena Williams är rankad först på plats 449 efter att ha fött barn förra året. Men trots det kan den förra världsettan bli förstaseedad i sommarens Wimbledonturnering.

Det är BBC som uppger att Wimbledons kommitté kan besluta att en lågt rankad spelare blir förstaseedad om det är nödvändigt för att skapa en balanserad lottning i turneringen.

I nuläget är Serena Williams rankad på plats 449 i världen. Efter en mammaledighet på 13 månader har den förra världsettan spelat fyra singelmatcher men vägen tillbaka har inte varit enkel. Hennes låga ranking har gjort att hon inte blir seedad och därmed får svåra lottningar.

Under WTA-turneringen i Miami åkte Serena William ut redan i den första omgången efter förlust i två raka set mot 20-åriga japanskan Naomi Osaka. Förlusten var den första i en förstarunda av en hardcourtturnering i USA på 21 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.