Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT Nyhetsbyrån

Serena Williams andra seger i comebacken – då skadade sig partnern

Uppdaterad
Publicerad

Serena Williams fortsätter att vinna i comebacken. Men stjärnans dubbelpartner i turneringen i Eastbourne, Ons Jabeur, har skadat sig – duon missar därmed semifinalen.

I tisdags var Serena Williams, 40, tillbaka på tennisbanan efter ett års skadefrånvaro. Det blev seger direkt tillsammans med tunisiskan Ons Jabeur.

Duon vann även sin andra match i dubbelturneringen, genrepet inför Wimbledon, när det japansk-taiwanesiska paret Shuko Aoyama och Chan Hao-ching besegrades med 6-2, 6-4.

– Jag tycker att vi spelade mycket bättre idag, konstaterade 40-åriga Williams efter matchen och passade på att hylla sin partner.

– Jag tittade på Ons och kände bara ”wow” under matchen.

Men det var Williams som definitivt avgjorde. Vid ställningen 5-4 i andra set servade amerikanskan för seger – och Chan Hao-ching lyckades inte returnera. Därmed avancerade Williams/Jabeur till semifinal – men duon kommer inte till spel.

Ons Jabeur skadade nämligen höger knä under matchen, meddelar arrangören på sociala medier. Williams uppladdning inför Wimbledon, som inleds på måndag, är därmed avbruten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.