Cameron Norrie och Frances Tiafoe kommer till Stockholm Open 2022. Foto: tt

Nya stjärnspelare till Stockholm Open: Norrie och Tiafoe klara för turneringen

Uppdaterad
Publicerad

Stockholm Open har gjort klart med två stjärnspelare. Åttonderankade Cameron Norrie samt det amerikanska stjärnskottet Frances Tiafoe, rankad 19 i världen, är klara för turneringen.

– Jag är jätteglad över att Cameron Norrie och Frances Tiafoe kommer till Stockholm Open, säger turneringschefen Thomas Enqvist i ett pressmeddelande. 

Sedan tidigare är Sverigettan Mikael Ymer klar för den anrika turneringen som spelas i Kungliga Tennishallen 15-23 oktober.

Nu har turneringen lyckats locka två världsstjärnor till Stockholm.

För Storbritanniens bästa spelare, Cameron Norrie, blir årets Stockholm Open hans första. Norrie är just nu rankad åtta i världen har totalt vunnit fyra titlar, varav den största från Mastersturneringen Indian Wells förra året.

– Jag är jätteglad över att Cameron Norrie och Frances Tiafoe kommer till Stockholm Open. Norrie har haft ytterligare en fantastisk säsong i år och har riktigt etablerat sig inom top 10 på världsrankingen. Han är nu på sin bästa ranking i karriären som nummer ÅTTA och har fina möjligheter att kvalificera sig till ATP-slutspelet, säger Enqvist.

”En av de mest populära spelarna på touren”

Frances Tiafoe har i år avancerat till plats 19 på världsrankningen, hans högsta rankning hittills i karriären. I US Open slog han ut Rafael Nadal och pressade årets vinnare Carlos Alcaraz i semifinal.

– Frances Tiafoe är en av de mest populära spelarna på touren. Med sin kraftfulla spelstil och sin otroligt charmiga personlighet har Frances blivit en publikfavorit över hela världen. Inte minst nu sist i US Open där han slog ut Nadal och var med om en oförglömlig femsetare mot slutsegraren Alcaraz i semifinalen, säger Thomas Enqvist.

Beskedet kommer samtidigt som världsfemman Alexander Zverev drar sig ur turneringen på grund av en fotskada.

Klara för spel är också förra årets segrare Tommy Paul och 19-åriga danska stjärnskottet Holger Rune. Även tolvrankade amerikanen Taylor Fritz finns med bland toppnamnen.

Stockholm Open sänds i SVT:s kanaler och SVT Play.

KLIPP: Mikael Ymer skräller i Davis Cup

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mikael Ymer. Foto: Bildbyrån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.