Arkivbild. Mikael Ymer. Foto: TT

Mikael Ymer klar för Stockholm Open

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Ymer nobbade Swedish Open i somras.

Men Stockholm Open i höst ska han spela.

Det meddelar arrangörerna i dag.

– En av de roligaste och bästa turneringarna på touren, säger han.

Sverigeettan, som inte hade tillräckligt hög ranking för att få en plats av egen kraft, valde att tacka nej till ett wild card till ATP-turneringen i Båstad tidigare i år. Motiveringen fick många att höja på ögonbrynen.

– Anledningen till varför jag inte spelar i Båstad är samma anledning till att Zlatan inte spelar i allsvenskan, sade Mikael Ymer till Tennisportalen.

Rankad 77:a i världen

Men den andra ATP-turneringen som spelas på svensk mark, Stockholm Open, meddelar nu i ett pressmeddelande att Ymer är klar för spel både i år och nästa år.

– Stockholm Open är för mig en av de roligaste och bästa turneringarna på touren. Dessutom har den nya organisation stort fokus på framtiden inom svensk tennis. Genom att spela i Kungliga Tennishallen får jag en chans att stötta unga svenska talanger samtidigt som jag är tillbaka på hemmaplan, säger han i ett pressmeddelande.

Ymer, som just nu är rankad 77:a i världen, är andre spelare att bekräftas inför årets turnering. Den förste var världståvan Alexander Zverev.

Turneringen spelas den 15-23 oktober och sänds på SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.