Mikael Ymer slogs ut ur Wimbledon av Jannik Sinner. Foto: TT/Bildbyrån

Ymer utslagen ur Wimbledon

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Ymers Wimbledonäventyr är över för den här gången.

23-åringen stod upp riktigt bra mot den 13-rankade italienaren Jannik Sinner – men förlorade till slut med 3–1 (6–4, 6–3, 5–7, 6–2) i set.

– Det är klart man vill gå så långt som möjligt, men kinesiska muren byggs inte på en dag, säger Ymer till TT.

Mikael Ymer har dragit på sig en hel del uppmärksamhet under det senaste dygnet efter sin Zlatan-jämförelse. Han har sågats friskt i sociala medier och i P4 Värmland uttalade sig Swedish Opens turneringsdirektör Magnus Norman på följande sätt tidigare i dag:

– Jag vet inte om det är taget ur sitt sammanhang, men faktum är att Mikael inte tog sig in i turneringen på sin egen ranking, hade han varit Zlatan hade han kanske gjort det. Han har lite grann kvar att bevisa. Men förhoppningsvis kommer Mikael dit en dag.

Ja, riktigt där är han inte än – även om det börjar närma sig en aning.

Ymer stod nämligen för en riktigt bra insats mot den tiondeseedade italienaren Jannik Sinner i Wimbledons andra omgång.

Han hade visserligen förtvivlat svårt för att skapa några breaklägen under de två första seten men i det tredje började Ymer hitta vägar till att störa Sinner och efter en stark slutforcering lyckades han vinna det med 7–5.

Men den framgångsvågen lyckades han inte surfa vidare på. I stället fick vi se Sinner lägga i en högre växel och spela hem det fjärde setet relativt komfortabelt med 6–2.

– Det är här jag vill vara. Det är de här jag vill börja bråka med. I dag fick jag med mig ett set, vi får se vad som händer nästa gång. Det är klart man vill gå så långt som möjligt, men kinesiska muren byggs inte på en dag, säger Ymer till TT.

Hans motståndare var imponerad.

– Jag tycker att han spelade riktigt bra, han är en riktig kämpe och jag önskar honom all lycka, säger Sinner i Eurosport.

Nya tag för Ymer som har bestämt sig för att sticka till rumänska Iasi för att spela en Challengerturnering under samma vecka som Swedish Open avgörs i Båstad.

MER TENNIS: Elias Ymers raserianfall – kastade sitt racket med full kraft (13 juni 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: ATP

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.