Mikael Ymer har fått svidande kritik för sitt beslut att nobba spel i Båstad. Foto: TT/Bildbyrån

Ymers kaxiga svar på kritiken – jämför sig själv med Zlatan

Uppdaterad
Publicerad

Han har fått en hel del kritik för sitt beslut att inte spela Swedish Open i Båstad.

Nu förklarar Mikael Ymer varför han väljer att inte ställa upp i den svenska ATP-turneringen.

– Anledningen till varför jag inte spelar i Båstad är samma anledning till att Zlatan inte spelar i allsvenskan, säger Ymer till tennisportalen.se.

Det var för två veckor sedan som beskedet att Mikael Ymer inte kommer att ställa upp i Swedish Open i Båstad kom.

Till mångas besvikelse.

– Det är tråkigt för oss, det är tråkigt för svensk tennis och det är tråkigt för alla ungdomar som vill se honom, sa turneringsdirektören Magnus Norman till SVT Sport då.

En knapp vecka senare fick han även hård kritik av Sportbladets Marcus Leifby i en krönika.

Nu väljer Ymer att förklara varför det inte blir något spel i Båstad.

– Anledningen till varför jag inte spelar i Båstad är samma anledning till att Zlatan inte spelar i allsvenskan, säger Mikael Ymer till Tennisportalen efter tisdagens presskonferens i Wimbledon.

Kritiken från Leifby, som bland annat kallade honom för ”Ynklige Ymer” och påstod att 23-åringen var drabbad av ”fullkomlig jävla hybris”, har han tagit med ro.

– Jag är en person som är bra på att separera jobb och personligt. Visst, han var personlig, det var han, men jag förstår också att han behöver något som säljs. Det är Aftonbladet och inte DN (Dagens Nyheter). Hade han gjort det på ett snällt sätt så får det inte klick. Jag är säker på att han hade bett om en bild om han hade träffat mig. Det är helt okej, jag har bara kärlek till honom. Heter han Marcus?

MER TENNIS: Elias Ymers raserianfall – kastade sitt racket med full kraft (13 juni 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: ATP

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.