Rafael Nadal vid presskonferensen i Paris. Foto: TT

Nyblivne pappan Rafael Nadal: ”Kämpar inte för att bli nummer ett”

Uppdaterad
Publicerad

Rafael Nadal gör en återkomst efter Laver Cup för en dryg månad sedan och det tårfyllda avskedet till den nära vännen Roger Federer. Under tiden har spanjoren blivit pappa för första gången och fått andra värden i livet.

– Jag kämpar inte för att bli nummer ett, säger Nadal.

Lille Rafael junior föddes 13 oktober. Nu har pappa Nadal återvänt till tennisplanen och storturneringen Paris Masters.

– Det är ganska intressant att jag bara efter att ha känt honom i två, tre veckor börjar sakna honom efter att jag lämnat hemmet. Men vi har lyckligtvis den nya tekniken och allt och kan göra videosamtal när som helst, säger världstvåan Nadal som kan gå om landsmannen Carlos Alcaraz som ny världsetta vid årets slut. Men det är inget som driver 36-åringen från Mallorca.

Bara spelat tio turneringar i år

– Jag kämpar inte för att bli nummer ett. Det var någonting jag sa redan för länge sedan. Jag kämpade för att bli nummer ett förr i tiden. Jag nådde det målet ett par gånger (fem) och det har jag varit väldigt, väldigt glad och stolt över. Men nu är jag i ett skede av min karriär där jag inte kämpar för det, säger Nadal enligt AP.

Nadal fick en bye i den första omgången i Paris och går in i andra omgången i kväll mot förra årets Stockholm Open-vinnare, Tommy Paul. På grund av skadebesvär har Nadal bara spelat tio turneringar i år.

Nuvarande världsettan Carlos Alcaraz, 19, kan bli den första nya världsettan vid årets slut – vid sidan av de fyra stora Nadal, Novak Djokovic, Roger Federer och Andy Murray sedan 2003. Då var det Andy Roddick som toppade tennistronen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.