Foto: TT Nyhetsbyrån

Nytt förhör inställt för Halep: ”Är förkrossad”

Publicerad

Ännu en gång har Simona Haleps dopningsförhör ställts in.

Nu kritiserar hon Internationella tennisförbundet (ITF) för hanteringen av ärendet.

”Jag är förkrossad, ännu en gång”, skriver hon på Twitter.

Simona Haleps dopningsförhör har ställts in av förbundet en gång, två, tre. Tillfällen som gör den tidigare världsettan frustrerad och besviken.

”Jag har bett om ett snabbt förhör, som det står i antidopning-reglerna. Det är min rätt, det står i reglerna”, skriver hon på Twitter.

”Tyvärr har ITF ställt in mitt förhör vid tre tillfällen.”

Halep, tvåfaldig grand slam-vinnare, har varit avstängd sedan i oktober förra året efter att ha testat positivt för den förbjudna substansen roxadustat.

Förra veckan meddelade Internationella tennisförbundets integritetsenhet (ITIA) att de även funnit oegentligheter i den 31-åriga rumänskans biologiska pass, vilket gör att Halep anklagas för ytterligare en dopningsöverträdelse.

I ett inlägg på Twitter nekade hon till anklagelserna och riktade kritik mot hur ITIA skött hennes ärende.

Efter det tredje inställda förhöret valde hon på nytt att framföra sina åsikter på sociala medier.

”Denna bristande respekt för reglerna av ITF och ITIA är så respektlös mot mig att jag inte har några ord”, skriver hon.

”De dödar inte bara mitt rykte, utan också mig som professionell spelare, och då pratar jag inte ens om konsekvenserna för min mentala hälsa.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.