Nick Kyrgios är i nytt gräl med Casper Ruud. Foto: Bildbyrån

Nytt gräl efter Kyrgios skandalmatch i våras: ”Du är så tråkig”

Uppdaterad
Publicerad

ATP-touren har stängt av den hetlevrade australiern Nick Kyrgios efter bland annat dennes utbrott mot norrmannen Casper Ruud i en match i Rom i våras. Då diskades Kyrgios och efter att Ruud kallat honom för en idiot i en ny intervju har grälet tagit fart igen.
– Du skulle nog inte vara så kaxig om du sade det till mig ansikte mot ansikte, säger Kyrgios.

Nick Kyrgios skämde ut sig i Roms andra omgång i maj och kastade både sin racket och en stol innan han stormade ut från arenan. Det stod australiern dyrt och han gick miste om 570 000 kronor i inspelade prispengar.

– Känslorna tog överhanden, sade Kyrgios då.

Den 20-årige norrmannen hade inte mycket till övers för Kyrgios i samband med matchen.

– Jag tycker att han ska bestraffas hårt. Det finns en del annat än det här och han borde stängas av i åtminstone sex månader, sade Ruud, rankad 60:e i världen och Nordens bäste spelare.

Det blev inte sex månaders avstängning men Kyrgios sattes upp på en bevakningslista och fortsatte att bete sig illa under sommaren. Efter ytterligare utbrott under US Open stängdes Kyrgios av från ATP-touren i fyra månader och fick böta närmare 250 000 kronor. Totalt har Kyrgios fått böter på runt två miljoner kronor senaste halvåret.

Här slår Kyrgios sönder sina rack under ”toabesök” (15/8-2019):

Tennisportalens engelska översättning nådde Kyrgios

Den svenska sajten Tennisportalen träffade nyligen Ruud i Oslo och norrmannen uttalade sig på nytt i skarpa ordalag om Kyrgios och om matchen som levt kvar i folks medvetande.

– Han var helt galen när jag mötte honom. Det är hans problem att han är en idiot på banan, sade Ruud och intervjun översattes även till engelska.

De orden har nått Kyrgios som gått loss på Twitter: ”Hejsan Casper Ruud, nästa gång du uttalar dig så skulle jag uppskatta om du sade det direkt till mig ansikte mot ansikte. Jag är ganska säker på att du inte skulle vara lika kaxig då. Fram till dess kommer jag hellre att titta på när målarfärg torkar än när du spelar tennis, du är så tråkig” skriver 30-rankade Kyrgios och har en teori till Ruuds kommentarer.

”Jag förstår varför du använder dig av mitt namn. Folk vet ju inte ens att du spelar tennis”.

Kyrgios är uttagen i Australiens Davis Cup-trupp i Spanien nästa månad, den första upplagan med ett nytt format.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer