Caroline Wozniacki (till vänster) besegrade Petra Kvitova i WTA-slutspelet i Singapore. Foto: TT

Omplåstrad Wozniacki reste sig och vann

Uppdaterad
Publicerad

Världstvåan och regerande mästaren Caroline Wozniacki besegrade tjeckiskan Petra Kvitova med 7-5, 3-6, 6-2 i WTA-slutspelet och var lättad efteråt.

Wozniacki vann första setet men var nere för räkning i det andra då hon i underläge 1-3 tvingades till en medicinsk timeout för ett skadat knä. Sittandes på golvet fick hon behandling i fem minuter där det vänstra knäet plåstrades om. Hon höll sin serve och bröt sedan tillbaka till 3–3, men tappade ändå setet och tjeckiskan såg ut att gå mot seger.

Men 28-åringen visade styrka i det avgörande setet och kunde ganska komfortabelt vinna mot en till synes tröttkörd Kvitova.

Nu har danskan allt i egna händer för att ta sig vidare ur gruppspelet. I den avslutande matchen möter hon Elina Svitolina i Singapore. Svitolina som senare under kvällen tog sin andra raka seger, 6-3, 6-2, 6-3 mot Karolina Pliskova.

Tabell vita gruppen

1) Svitolina 2 vinster-0 förluster

2) Pliskova, Wozniacki och Kvitova, alla 1-1

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.