Naomi Osaka har kommit ut ur karantänen och deltar i en uppvisningsturnering i Adelaide. Foto: TT

Osaka beredd gå i karantän igen inför OS

Uppdaterad
Publicerad

Naomi Osaka har kommit ut ur två veckors karantän inför Australian Open. Japanskan kan tänka sig att göra om det inför hemma-OS till sommaren. Samtidigt gjorde Rebecca Peterson säsongsdebut med en vinst i Melbourne.

”Det är så kul att vara ute och tävla igen”, skriver Peterson i ett sms till SVT Sport.

Rebecca Peterson spelade i natt sin första match sedan Franska öppna i höstas. Svenskan slog hemmaspelaren Maddison Inglis med 6-2,6-1 i en förturnering i Melbourne som spelas på samma arena som Australian Open, Melbourne Park. Detta efter en karantän på två veckor.

– Som jag känner det är jag beredd att stanna på mitt rum i två veckor för att kunna spela i OS, säger den amerikabaserade Osaka till Reuters.

23-åringen, som har vunnit tre Grand Slam-turneringar, var inte med i spelen i Rio de Janeiro 2016 då hon bara var 18 år.

– Jag missade det förra gången och att få spela i Tokyo skulle vara väldigt speciellt för mig. Jag känner oro inför den allmänna säkerheten eftersom man öppnar upp landet och att alla flyger in från olika platser. Jag vill att publiken ska kunna känna sig säker.

Första turneringen sedan US Open

Även om planeringen kan ändras har inte arrangören av OS några planer på att sätta de 11000 deltagarna i karantän. Osaka har inte spelat någon turnering sedan US Open i september.

– Jag älskar att kunna spela inför en publik, säger Osaka, som kommer att få möta publik i Australian Open, där man öppnat upp kapaciteten till 50 procent och räknar med att ta in 30000 åskådare per dag.

Australian Open inleds 8 februari.

KLIPP: Karantänträning med Elias Ymer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Karantänträning med Elias Ymer

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer