Arkivbild. Naomi Osaka. Foto: TT

Osaka drar sig ur Franska öppna

Uppdaterad
Publicerad

Tennisstjärnan Naomi Osaka, 23, har kritiserats och bötfällts för sitt beslut att bojkotta presskonferenser under Franska öppna.

Nu drar hon sig ur turneringen.

”Det är det bästa för turneringen, spelarna och mitt välmående”, skriver hon på Twitter.

Det var i torsdags som den japanska tennisstjärnan Naomi Osaka berättade att hon tänkte bojkotta presskonferenserna under det pågående Franska öppna.

Hon gjorde det för att skydda sin mentala hälsa, men fick kritik från bland andra Novak Djokovic. Hon bötfälldes även på nästan 125 000 kronor.

Efter att ha vunnit en match drar hon sig nu ur grand slam-turneringen.

”Det här är inte en situation som jag förutsåg eller hade tänkt mig för ett par dagar sedan. Det bästa för turneringen, spelarna och mitt välmående är att jag drar mig ur så att alla kan fokusera på tennisen som spelas i Paris. Jag ville aldrig vara en distraktion och jag accepterar att min tajming inte var perfekt och att mitt budskap kunde ha varit tydligare”, skriver hon.

Osaka, som har vunnit Australian Open två gånger och US Open två gånger, skriver att hon har brottats med depression sedan US Open-segern 2018. Hon berättar även att hon är introvert och inte bekväm med att prata framför pressen. Det var därför hon ville bojkotta presskonferenserna.

”Jag kommer att hålla mig borta från banan en tid nu, men jag vill verkligen jobba med touren och diskutera hur vi kan göra saker bättre för spelarna, pressen och supportrarna”, skriver Osaka.

KLIPP: Djokovic om Osakas bojkott (28 maj 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.