Naomi Osaka var illa ute men kunde vända mot den förra världsettan Victoria Azarenka. Foto: TT.

Osaka krånglade sig ur underläge mot ex-världsettan

Uppdaterad
Publicerad

Världsettan Naomi Osaka krångade sig ur ett svårt underläge mot den förra världsettan Victoria Azarenka och vann med 4-6,7-5,6-3 i andra omgången av Franska öppna.

– Det var olyckligt att det här var en match i den andra omgången men jag är glad över att jag vann, säger Naomi Osaka från banan, enligt BBC.

Azarenka var ytterst nära att kunna vinna i två raka set men tappade det andra setet knappt och hamnade i underläge med 1-5 i skiljeset. Den USA-baserade Azarenka var frustrerad och drämde racketet i gruset när det rann iväg men kunde skapa nerv igen, hade en gameboll till att bryta tillbaka till 4-5, men orkade inte hålla den andra matchbollen innanför baslinjen. Efter nästan tre timmars kamp var det över. 

– Jag började darra vid 5-1 och kände av det igen vid 5-3, jag är så känslosam, säger Osaka.

Azarenka fick en kanonstart och gick fram till 4-0 i första set innan den toppseedade Osaka började komma in i matchen. Vitryskan tog till slut setet med 6-4.

I andra set hade Azarenka en breakboll till att gå fram till 5-2 men Osaka tog sig samman och reducerade till 3-4 dock med ett break upp till Azarenka. Efter ett maratongame på runt tio minuter bröt Osaka tillbaka efter att Azarenka gjort ett dubbelfel. Hejaramsor hördes runt banan.

Osaka kunde kämpa sig till det andra setet. Japanskan kunde vinna det med 7-5 efter att ha avgjort på sin fjärde setboll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.