Sybrina Fulton, mamma till den avlidne 17-åringen Trayvon Martin och Naomi Osaka. Foto: ESPN/TT

Osaka rörd efter föräldrarnas känslosamma hälsning

Uppdaterad
Publicerad

Naomi Osaka har visat sitt stöd för Black Lives Matter genom att bära namn på en svart man eller kvinna som dödats på grund av rasism och polisvåld på sitt munskydd. Nu har föräldrarna till de avlidna offren skickat sin hälsning till japanskan.

– Vi tackar dig från hela vårt hjärta, säger mamman till avlidne 17-åringen Trayvon Martin i en videohälsning.

Det var tv-kanalen ESPN som hade ordnat en video med hälsningar till nionderankade Naomi Osaka och som spelades upp på en presskonferens under US Open. Sybrina Fulton, mamma till den avlidne 17-åringen Trayvon Martin och Marcus Arbery, pappa till Ahmaud Arbery, pratade direkt till japanskan.

– Tack för att du representerar Trayvon genom att bära munskydd med hans namn. Vi tackar dig från hela vårt hjärta, sa mamma Sybrina Fulton.

– Tack för all stöttning till vår familj. Gud välsigne dig för det du gör, fortsatte pappa Marcus Arbery.

Osaka kommenterade klippet direkt efteråt.

– Det betyder mycket. De är så starka. Jag vet inte vad jag hade gjort i deras situation. Troligen kommer det inte att döva smärtan men förhoppningsvis kan jag hjälpa till med vad de än behöver.

Osaka vann US Open 2018 efter att ha slagit Serena Williams i finalen. I år väntar semifinal mot amerikanskan Jennifer Brady,

KLIPP: Osaka vidare till semi i US Open – hyllade George Floyd (9 september):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.