Sloane Stephens besegrade Naomi Osaka i WTA-slutspelet. Foto: TT

Mäktigt avslut av Stephens – knockade stjärnskottet

Uppdaterad
Publicerad

Sloane Stephens gav stjärnskottet Naomi Osakas succésäsong en liten törn i den första omgången av WTA-slutspelet i Singapore. Ett fantastiskt sista set från amerikanskan förde henne till seger med setsiffrorna 7-5, 4-6, 6-1.

– Jag kämpade bra, gav aldrig upp, säger Stephens i segerintervjun efteråt. Jag visste att jag behövde spela bra och tog möjligheterna när de gavs.

US Open-mästaren 2018 och stjärnskottet Naomi Osaka mot US Open-mästaren från i fjol Sloane Stephens – resultatet?

En välspelad match så klart – men till slut seger för amerikanskan och världstrean Sloane Stephens. Vinsten grundlades i ett fantastiskt sista set som Stephens vann med klart med 6-1.

Seger i WTA-slutspelsdebuten för Stephens. Siffrorna skrevs till slut till 7-5, 4-6, 6-1.

Vacker passering avgörande

– Jag kämpade bra, gav aldrig upp, säger Stephens efteråt. Jag visste att jag behövde spela bra och tog möjligheterna när de gavs.

– Jag är glad att ha tagit mig förbi min första match någonsin i ett WTA-slutspel med en seger. 

Speciellt en poäng, en vacker sådan från Stephens, vid ställningen 3-1 i det avgörande setet såg ut att knäcka Osaka. Japanskan servade och tryckte sedan ut en backhand mot hörnet, Stephens sträckte ut och passerade från nästan ingen vinkel alls – sedan knöt amerikanskan näven.

Game over Osaka

Poängen gav Stephens breakchans – en chans hon tog. 4-1 och game over för Osaka.

Osaka avslutade matchen med ett dubbelfel. Världsfyran har varit i minst semifinal i sina tre senaste turneringar, men får nu tufft att nå så långt.

I dagens andra match besegrade överraskande åttondeseedade Kiki Bertens förstaseedade Angelique Kerber med 2-1 i set. 1-6, 6-3, 6-4 skrevs siffrorna till. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.