Naomi Osaka.

Otäck vattenolycka för Osaka: ”Ville inte dö på det viset”

Uppdaterad
Publicerad

Världsfyran Naomi Osaka befinner sig i Brisbane för att förbereda sig inför Australian Open som inleds om två veckor. Uppladdningen har inte varit den bästa och japanskan hade en nära döden-upplevelse vid en paddleboard-tur med systern i Karibien.

– Jag dog nästan, säger Osaka.

Systrarna tog brädorna och gav sig ut på en tur vid en semester nyligen vid Turks- och Caicosöarna. Det var första gången som Naomi testade paddleboarding. De skulle paddla till nästa hus vid stranden men strömmen tog dem långt ut i havet.

– Plötsligt greps vi tag av strömmen och fördes i väg och jag började känna rädsla och funderade på hur långt ut vi skulle hamna. Vattnet var svart och huset försvann som en punkt i fjärran och jag kan inte simma så bra, säger Osaka, som vunnit US Open och är försvarande mästare i Australian Open, till WTA:s hemsida.

Det blev än värre när Naomi föll av brädan och hamnade i vattnet.

”Började tänka på hajarna”

– Jag började tänka på hajarna i Karibien och skrek till min syster: ”Om jag kommer att dö så är det ditt fel. Du får berätta för mamma hur jag dog på Turks- och Caicosöarna”, säger 22-åriga Osaka med ett skratt. Hon kan nu lättad skratta åt upplevelsen.

Ropet till systern hade dock inte förväntad effekt.

– När jag kunde ta mig tillbaka på brädan igen så bestämde hon sig för att säga att hon såg en haj och då började jag skrika och gråta. Men jag är okej eftersom jag är här. Men i det ögonblicket tänkte jag bara att jag inte ville dö på det sättet.

Osaka är tredjeseedad i turneringen i Brisbane efter världsettan Ashleigh Barty och tvåan Karolina Pliskova.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.