Kiki Bertens tog chansen i WTA-slutspelet. Foto: TT.

WTA-slutspelet: Reserven Bertens skrällde – slog världsettan Barty

Uppdaterad
Publicerad

Reserven Kiki Bertens fick hoppa in i stället för axelskadade Naomi Osaka och tog chansen med besked. Hon slog världsettan Ashleigh Barty med 3-6,6-3,6-4 i den andra omgången av WTA-slutspelet.

Med minimalt med förberedelsetid vann nederländskan, som var Johanna Larssons förra dubbelpartner, över Barty för första gången på deras fem inbördes möten.

– Jag spelade upp mig och kände mig bättre och bättre. Jag spelade riktigt bra mot slutet av matchen, säger Bertens till AP från Shenzhen, Kina.

Barty tog det första setet och hade brejk upp i andra set men kunde inte knyta ihop säcken.

Röda gruppen vidöppen – alla kan nå semifinal

– När man möter en spelare av Bertens kaliber och ger henne inte en men två chanser att komma tillbaka så får man betala för det, säger Barty.

Resultatet gör att alla fyra spelarna i ”röda gruppen” har chans att nå semifinalen på lördag. Bertens har 1-0,  Barty 1-1, Belinda Bencic 1-1 och Petra Kvitova 0-2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.