Rebecca Peterson. Foto: TT Nyhetsbyrån

Peterson fortfarande inte återställd: ”Tar tid”

Uppdaterad
Publicerad

Rebecca Peterson sticker knappast ut hakan inför Franska öppna. Målet med årets sista grand slam-tävling för den skade- och sjukdomsdrabbade Sverigeettan? Att göra så gott hon kan.

– Det är det enda jag kan kräva av mig själv just nu i den sits som jag befinner mig i, säger hon till TT.

För Rebecca Peterson kan 2020, än så länge, sammanfattas med tre ord: corona, sjukdomar och ryggbesvär. En säsong som saknar motstycke är snart till ända, och den 49-rankade svenskan konstaterar att hon har kommit ut starkare på andra sidan av årets bakslag.

– Jag känner att jag har haft ganska mycket motgång under hela året, men samtidigt så finns det ingen anledning att inte kämpa vidare. Jag är på rätt väg och det blir bättre och bättre hela tiden. Motgång gör en starkare, konstaterar hon.

Inte helt återställd

25-åringen inledde året med att åka ur Australian Open redan i första omgången, mycket på grund av ett virus som länge höll henne i ett envist grepp. I samma veva drogs hon med stora besvär i ryggen i form av en krånglande disk och inte ens nio månader senare – dagar före årets uppskjutna upplaga av Franska öppna – känner hon sig helt återställd.

– Nej, jag har ju inte kunnat träna så mycket som jag har velat, varken fys eller tennis. En skada som man har haft så pass länge tar tid att bygga upp. Sedan har jag haft lite problem med hälsan, det är sånt som kommer när man är idrottare. Man ligger alltid på gränsen och ibland går man lite för långt. Då blir det lite ”setbacks”.

Spelar på söndag

Vad har du för förväntningar på Franska öppna?

– Att förbereda mig så gott jag kan och känna att jag har gjort allt i min makt för att ge mig en chans att spela bra. Det är det enda jag kan kräva av mig själv just nu i den sits som jag befinner mig i.

Peterson tillägger:

– Det är inte så jättemånga tävlingar kvar i år. Mitt mål är att jag ska komma tillbaka och känna att jag är hundraprocentig gällande hälsan och skador. Det är mitt största mål inför 2021.

I Paris premiärspelar Peterson på söndag mot 64-rankade belgiskan Alison van Uytvanck.

ARKIV: Peterson och Ymer ute ur US Open (1/9)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.