Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rafael Nadal är tillbaka på tennisbanan igen Foto: WILLIAM WEST

Rafael Nadal tillbaka på tennisbanan efter ett år

Uppdaterad
Publicerad

Rafael Nadal är tillbaka på tennisbanan efter ett års skadeuppehåll.

– Förmodligen är det min sista säsong, säger 37-åringen.

Den spanske stjärnan Rafael Nadal har spelat sin första match på nästan ett år. Tillsammans med Marc Lopez mötte de den australiska duon Jordan Thompson och Max Purcell i ATP-turneringen Brisbane International.

Thompson/Purcell vann i två raka set, 6–4, 6–4.

ATP

Nadals första singelmatch efter skadan blir i samma turnering mot österrikaren Dominic Thiem, som hade besök av en giftorm under en kvalmatch i går. De spelar på tisdag. Senare i januari väntar sedan spel i Australian Open i Melbourne för Nadal.

37-årige Nadal har haft stora problem med skador under det senaste året. Inför comebackturneringen tonade han ned förväntningarna på sig själv.

”Förmodligen min sista säsong”

– Jag mår bra. Jag kan inte klaga. Det känns betydligt bättre i dag jämfört med vad jag förväntade mig för en månad sedan. Men för min del är det i dagsläget omöjligt att fundera i termer av att vinna turneringar, sade han vid ett medieevenemang i Brisbane.

Nadal har haft mängder med svåra skador under åren då man trott att karriären skulle varit över men 37-åringen vill inte ge något slutdatum.

– Problemet med att säga att det kommer att bli min sista säsong är att jag inte kan förutse vad som händer till 100 procent i framtiden. Därför säger jag att det förmodligen är så, säger Nadal som sjunkit till 670:e på rankingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ATP

Mer i ämnet