Rebecca Peterson skadad och arbetslös: ”En bra tid att bli helt frisk”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges bästa tennisspelare på damsidan, Rebecca Peterson, utnyttjar coronaviruset och stoppet av all idrott till att läka en långvarig ryggskada.

– Det är en bra tid för att bli helt frisk från skadan, säger Peterson.

24-åringen, som är 44:a på världsrankingen har haft långvariga problem med en ryggskada som hämmat henne. Hon åkte ut i första omgången i Australian Open i januari och spelade sedan tre matcher i Mexiko i början av mars innan coronaviruset släckte all idrott. Det har varit allt på tre månader. Även om det är kris i världen ger det Peterson extra tid till återhämtning och uppbyggnad.

– Det är en bra tid för att bli helt frisk från skadan. Jag har haft problem med ryggen sedan början av året, en inflammation som jag försöker bli av med. Just nu är det bara rehabträning som gäller. Det går i rätt riktning och med snabba framsteg, vilket jag är glad över. Nu ska jag börja träna tennis snart, säger Peterson till SVT Sport.

Känner du mindre stress att komma tillbaka med tanke på världsläget?

– Det skulle jag absolut säga. Normalt sett är det ju tävlingar varje vecka och man vill ju vara med och man känner en viss stress, men nu försöker jag göra det i den takt som krävs för att det ska bli helt bra.

Peterson vann sina två första WTA-titlar i Kina i höstas och tävlade flitigt vilket slet på kroppen och ryggproblemen uppstod. I stället för att ta nästa steg hämmades utveckligen av skadeproblemen.

”Nu finns bara utgifter”

Har krisen påverkat dig ekonomiskt?

– Ekonomiskt är det tufft, man skulle kunna säga att jag är halvt arbetslös. Vi spelar inte och därmed finns det ingen inkomst. Nu finns det bara utgifter.

Vad var det som hände med förra tränaren Thomas Högstedt som slutade efter bara ett halvår?

– Jag är väldigt glad över det samarbetet och lärde mig otroligt mycket. Men vi valde att gå skilda vägar.

Hur ser det ut i dag på tränarsidan?

– Jag har min pappa som varit min tränare under hela min karriär så nu kör jag bara med min pappa. Vad det gäller framtiden har jag inga andra planer.

KLIPP: Rebecca Peterson om inställt Wimbledon: ”Väldigt trist”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.