Rebecca Peterson i Wimbledon 2019. Foto: BILDBYRÅN

Klart: Rebecca Peterson spelar i helgen

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter att första WTA-titeln var säkrad var skadan framme för Rebecca Peterson. En fot satte stopp för spel i nästkommande turnering – men nu bekräftar svenska tennisessets tränare för SVT Sport att hon spelar i Wuhan i helgen.

– Rebecca kommer att spela i helgen efter fotskadan, skriver tränare Thomas Högstedt i ett sms.

Sveriges just nu bästa tennisspelare Rebecca Peterson, rankad 52:a i världen, tog hem sin första WTA-titel i karriären i söndags i kinesiska Nanchang. Men sedan blossades orosmoln upp på himlen när en fotskada gjorde sig påmind och svenskan var tvungen att ställa in nästföljande turnering.

Rebecca Peterson berättade sedan för SVT Sport att hon satsar på att spela till helgen – och nu bekräftas det av hennes tränare Thomas Högstedt.

Tränare Högstedt meddelar också att teamet kommer att åka hem till Sverige för en träningsperiod när turneringen i Wuhan, Kina är över.

Åtta av världens tio bästa spelare kommer att vara på plats i Wuhan, som börjar på söndag. Bland annat världsettan och Franska öppna-vinnaren Ashleigh Barty, Wimbledon-segraren Simona Halep och världstrean Karolina Pliskova.

Hon är bäst betalda idrottskvinnan i världen:

Vi träffade Rebecca 2018 se reportaget här:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.