Foto: Bildbyrån

Rebecca Peterson utslagen ur Wimbledon

Uppdaterad
Publicerad

Rebecca Peterson är ute ur Wimbledon efter att ha förlorat mot kroatiskan Donna Vekic i Wimbledons andra omgång i två raka set, 5-7, 4-6.

– Jag hade mina lägen i både första och andra set men just på de viktiga poängen var jag inte tillräckligt aggressiv, säger Peterson till tennisportalen.se.

Rebecca Peterson fick en mardrömsöppning på bana åtta i Londonsolen och låg under med 0-4 i första set. Därefter lyckades hon vinna fem raka game och gå till ledning med 5-4 inför svenska fans i gula landslagströjor.

Vekic kvitterade till 5-5 och när Peterson inte lyckades hålla sin serve kunde Vekic gå ifrån och avgöra med sin första setboll fram till 7-5.

700 000 in på kontot

I andra set tappade Rebecca Peterson sin egen serve direkt och kunde därefter aldrig komma ikapp, utan Donna Vekic kunde hålla undan och vinna  med 4-6, efter att Peterson lyft ut bollen utanför baslinjen.

Tack vare segern i första omgången kan Peterson inkassera 63 000 pund, lite drygt 700 000 kronor.

Vekic får möta belgiskan Yanina Wickmayer i den tredje omgången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.