Foto: Bildbyrån

Rebecca Peterson utslagen i Chicago

Uppdaterad
Publicerad

Rebecca Peterson visade fin form i Chicago.

Men i semifinalen av WTA-turneringen tog det stopp.

Svenskan förlorade mot Elina Svitolina, rankad sexa, med 1-2 (1-6, 7-6, 3-6) i set.

26-åriga Rebecca Peterson imponerade i kvartsfinalen mot tjeckiskan Tereza Martincova, rankad 66:a. Peterson hade ledningen med 4-1 och Martincova tvingades, på grund av skada, till slut slänga in handduken. Därmed var svenskan klar för semifinal.

Längre än så kom hon dock inte.

Där ställdes hon nämligen mot världssexan Elina Svitolina från Ukraina. Första set blev en ensidig historia där Svitolina först tog ledningen med 4-0 i set innan Peterson, som totalt hade tre dubbelfel i setet, kunde reducera till 1-4. Men fler game tog hon inte hem i första – i stället vann Svitolina två ytterligare game.

Ryckte upp sig

Andra set blev desto tajtare. Peterson började starkare och tog ledningen med 2-1 i game, sedan skulle matchen utvecklas till en rafflande historia efter att Svitolina kom tillbaka och tog setet till tiebreak. Där drog den 59-rankade svenskan det längsta strået och vann med 7-4.

I det sista och avgörande setet fick Peterson sämsta tänkbara start. Svitolina tog ledningen med 2-0 – och höll ett övertag fram till att slutsiffrorna skrevs till 6-3 i setet.

Turneringen därmed över för Petersons del. För ukrainskan väntar vinnaren mellan Varvara Gracheva, Ryssland, och Alize Cornet, Frankrike, som ställs mot varandra i kväll 22.30.

KLIPP: Federer missar US Open: ”Borta från spel i många månader” (16 augusti)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.