Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Barbora Krejcikova åkte ut direkt i Franska öppna. Foto: Thibault Camus/AP/TT

Regerande Franska Öppna-mästaren Barbora Krejcikova utslagen direkt

Uppdaterad
Publicerad

Förra året vann Barbora Krejcikova Franska öppna.

Men drömmen om en ny titel dog direkt 2022.

Hon förlorade redan i första omgången, mot Frankrikes Diane Parry.

– Det var tufft, säger Krejcikova.

Den andraseedade tjeckiskan, som inte spelat sedan WTA-turneringen i Doha i februari på grund av en armbågsskada, hade en tuff match i Paris. Hon hade inte mindre än 45 oprovocerade misstag mot den 97-rankade fransyskan, som fick stort stöd från publiken.

– Det var tufft. Jag förväntade mig att det skulle bli tufft, och det var det. Tennismässigt så var det inte så illa. Men fysiskt så var det lite värre, sade en tårögd Krejcikova på presskonferensen efter matchen.

Detta är blott tredje gången en regerande mästare åkt ut direkt i Franska öppnas damsingel. De två tidigare som gjort det var Anastasia Myskina 2005 och Jelena Ostapenko 2018.

”En dröm för mig”

Parrys segersiffror skrevs till 1–6, 6–2, 6–3.

– Detta är en dröm för mig. Det har alltid varit en dröm att spela på denna bana, men den franska publikens stöd. De drev mig verkligen till dagens seger. Jag är den lyckligaste personen just nu, säger 19-åriga Parry, enligt nyhetsbyrån AP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.