Rebecca Peterson är förväntansfull inför Franska öppna i Paris. Foto: Bildbyrån

Rebecca Peterson hoppfull inför Franska öppna

Uppdaterad
Publicerad

Rebecca Peterson har vid tre tillfällen nått andra omgången i Franska öppna. Nu spänner hon bågen rejält.

– Mitt mål är att gå till andra veckan, säger Peterson som då behöver vinna tre matcher.

Ett stort hinder dyker upp redan i den första omgången i form av ryskan Daria Kasatkina, rankad 20:e i världen, som är storform och gick till semifinal i den stora turneringen i Rom förra veckan.

Peterson var före pandemin rankad 43:a i världen men har nu halkat ner till 87:e plats och även haft covid.

– Nu tycker jag att det känns betydligt bättre. Jag har kunnat träna på ordentligt och fått fler och fler matcher och jag tycker att jag spelar bra och ser fram emot Franska öppna, säger hon till SVT Sport.

Peterson går in i turneringen under tisdagen och möter Kasatkina som spelat bra hela våren och slagit flera meriterade spelare.

Stöttar Svitolinas engagemang för Ukraina

– Mitt mål är att åka dit och ge allt jag har i varje match och försöka maxa mitt eget spel och då vet jag att jag kan gå långt. Mitt mål att gå så långt som möjligt och gå till andra veckan, säger Peterson som förra året åkte ut i andra omgången mot Iga Swiatek som sedan dess tagit över damtronen som överlägen världsetta.

En som inte kommer att vara med är den förra världstrean Elina Svitolina, som inte klarar av att tävla efter den ryska invasionen av hennes hemland Ukraina. Det har blivit för tungt mentalt.

– Hon gör det väldigt bra och kämpar för sitt land och bidrar och jag vet att många andra av de ukrainska spelarna gör det samma. Det är väldigt fint att se, säger Peterson om Svitolinas engagemang.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.