Foto: Bildbyrån

Regnet förstörde för stjärnspelarna – matcherna avbrutna

Uppdaterad
Publicerad

Det är blött i Cincinnati i Ohio just nu. Så blött att flera tennismatcher tvingats ställas in och avbrytas. Djokovic och Federer får av allt att döma spela sina matcher i dag, fredag, i stället.

Novak Djokovics strävan efter sin första Western & Southern Open-titel mötte ett hinder på torsdagskvällen. Stora mängder regn tvingade matchen mot Grigor Dimitrov att avbrytas.

Roger Federers match mot Leonardo Mayer sköts upp till fredag, precis som de flesta andra matcher som också förstördes av det dagslånga regnet.

Djokovic kom till Cincinnati och hoppades kunna bygga vidare på sin Wimbledon-titel. Han vill också vinna den enda ATP Masters 1000-titeln som har gäckat honom – ingen har vunnit alla nio.

Matchen mellan honom och Dimitrov ska återupptas på fredagen.

Återvände och vann

Madison Keys lyckades besegra Angelique Kerber och ta sig till kvartsfinal mellan stormarna.

Efter att ha vunnit sin andra Rogers Cup-titel kom rumänskan Simona Halep till Cincinnati för att utöka sin vinstsamling. Efter att ha på onsdagskvällen ha inlett mötet med Ajla Tomljanovic tveksamt, där ryggen verkade ställa till problem, tog hon medicinsk time out för att få behandling. 

Hon återvände till banan, tog kontrollen över matchen och ledde med 4-3 när regnet gjorde att de var tvungna att skjuta upp matchen. 17 timmar senare var de tillbaka och då behövde Halep bara fem minuter och åtta poäng för att fullända sin seger.

– Jag har lärt mig att jag inte behöver ge upp, för allt kan hända, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.