Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Holger Rune firar semifinalplatsen. Foto: Johanna Wallen/Bildbyrån

Holger Rune till semifinal i Stockholm Open: ”Han är så stark i skallen”

Uppdaterad
Publicerad

Holger Rune, 19, är vidare till semifinal i Stockholm Open.

Efter att ha förlorat första set mot britten Cameron Norrie gick den danske supertalangen ut och vände på matchen.

– Han är så stark i skallen, säger SVT:s expert Magnus Gustafsson.

Kvartsfinalen mellan Cameron Norrie och Holger Rune var en jämn historia. Efter att spelarna tappat sin serve vid varsitt tillfälle i första set kunde den andreseedade britten till slut vinna det i tiebreak (7–4).

Rune gav dock inte upp för det och tog över taktpinnen i andra set som han vann med 6–3.

”Får ingenting gratis”

Det avgörande setet utvecklade sig till en rysare, men vid ställningen 4–3 lyckades Rune bryta Norries serve och sedan gick han ut och servade hem matchen.

– Jag intalade mig själv att vara modig och ta mina lägen när jag fick dem för mot så här bra spelare får man ingenting gratis, säger Rune till SVT Sport.

– Jag hade förlorat mot honom tre gånger tidigare så jag visste att det skulle bli svårt. Jag är superglad att jag lyckades hålla fokus och fortsatte att tro på mitt spel, säger Rune.

I semifinalen får han möta australiern Alex de Minaur som tidigare i dag besegrade fjolårsfinalisten Denis Shapovalov, Kanada, i två raka set, 6–2, 7–6.

– Jag är väldigt nöjd med mitt spel i dag och tyckte jag höll en stabil nivå genom hela matchen, säger de Minaur i SVT:s sändning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.