– Det här var sista gången, lutar sig Aryna Sabalenka fram och säger till Elena Rybakina i Indian Wells. Foto: TT

Sabalenkas löfte till Rybakina: ”Det här var sista gången”

Uppdaterad
Publicerad

Wimbledonmästaren Elena Rybakina slog för första gången Aryna Sabalanka och tog titeln i storturneringen i Indian Wells. Kazakiskan vann med 7-6(13-11),6-4 och fick revansch för förlusten i Australian Open-finalen. Det gillade inte Sabalenka och gav ett löfte.

– Det här var sista gången, säger Sabalenka.

Moskvafödda Rybakina, 23, steg till sjunde plats på rankingen, hennes högsta placering hittills och ser bara framåt.

– Det största målet är att bli världsetta. Det är en lång väg att gå men det är ett långsiktigt mål, säger Rybakina enligt Reuters.

I semin slog Rybakina den överlägsna världsettan Iga Swiontek, som uppges ha revbensproblem. För första gången på sex år (Garbine Muguruza i Cincinnati) har en spelare på WTA-touren slagit världsettan och tvåan i samma turnering.

Rybakina är underrankad eftersom hon inte fick några poäng för Wimbledontiteln, då WTA strök dessa eftersom arrangören portat ryska och belarusiska spelare.

Efter fyra förluster slog Rybakina för första gången världstvåan Sabalenka.

”Ska se till att det här var sista gången”

– Det var första gången som det gick min väg mot henne och förhoppningsvis kommer vi att spela många fler finaler, säger Rybakina och blir avbruten av den leende belarusiskan Sabalenka:

– Jag kommer att se till att det här var sista gången, säger Sabalenka.

– Vi får se nästa gång, kontrar Rybakina och skrattar.

Sabalenka tog hjälp av en servecoach som använde biomekanik och gjorde om hennes svaga serve till ett vasst vapen. Nu blev det tio dubbelfel bara i första set, där hon hade tre setbollar men samtidigt räddade fem.

–Jag halkade tillbaka i gamla synder och nu får jag jobba mig igenom det. Jag kommer aldrig att serva perfekt i alla matcher och det här var en läxa, säger Sabalenka som hade svårt att anpassa serven i blåsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.