Svetlana Kuznetsova gnistrade till och slog ut förstaseedade Elina Svitolina i Dubai. Foto: TT

Rysk veteran skrällde och slog förstaseedade Svitolina

Uppdaterad
Publicerad

Den förra världstvåan Svetlana Kuznetsova gnistrade till och slog ut förstaseedade Elina Svitolina med 2-6, 6-4, 6-1 i den andra omgången i Dubai.

– Jag har inte haft några tvivel på att jag kan mäta mig med de bästa, säger 35-åringen som åkt ut i första omgången i tre av sina fyra senaste turneringar.

Vinsten över världsfemman Svitolina var Kuznetsovas första vinst över en topp 5-rankad spelare sedan 2019 då hon slog både Ash Barty och Karolina Pliskova på vägen till finalen i Cincinnati.

Det såg ut att gå som i tidigare turneringar när Svitolina vann första set med 6-2.

– Jag var så stressad i det första setet och fick inte in några bollar alls och känslan var fruktansvärd. Jag försökte få in två eller tre slag  och se om jag kunde komma in i matchen och om jag kunde börja om från början, säger ryskan som är 41:a på världsrankingen till WTA-touren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.